Astrid maakt maatwerk applicaties voor – en met Microsoft Office. Zij is met name gespecialiseerd in het ontwikkelen van toepassingen in Microsoft Word.

Kent u de situatie waarbij de opmaak ‘zomaar ineens’ weg is als u tekst plakt van het ene naar het andere document?

Dat het ingevulde adres opeens niet meer in het venster van de envelop past?

Dat een afbeelding in uw rapport opeens op een andere pagina dan het bijschrift staat?

 

Deze situaties leveren de nodige frustraties op. Regelmatig kost het werknemers veel tijd om te zoeken naar de functionaliteit die zij nodig hebben om gewoon hun werk te kunnen doen. Vaak wordt daarbij de hulp van collega’s ingeroepen. Als u al deze tijd die medewerkers kwijt zijn bij elkaar optelt, schrikt u ongetwijfeld van het resultaat.

Sjablonen

Astrid maakt sjablonen speciaal op maat voor uw bedrijf. Zij zorgt ervoor dat documenten precies passen binnen de huisstijl, maar zij maakt bijvoorbeeld ook sjablonen voor complexe documenten als nieuwsbrieven en rapporten.

Huisstijl

Voor de documenten in uw correspondentiereeks, zoals brieven en faxen, worden de vaste huisstijlelementen zoals logo’s, lettertypen en kleuren in een sjabloon vastgelegd. De variabele onderdelen zoals gegevens van de geadresseerde en afzender worden via invulschermen toegevoegd.

Uiteraard worden de gegevens van de afzender (naam, doorkiesnummer en e-mailadres e.d.) automatisch opgeslagen en bij ieder nieuw document als standaard gebruikt. Dit voorkomt het eindeloos opnieuw intypen van dezelfde gegevens.

VBA

Microsoft Office heeft een programmeertaal waarmee allerlei extra functionaliteit kan worden toegevoegd . Deze programmeertaal heet VBA (Visual Basic for Applications). Met VBA kunnen de mogelijkheden van Office oneindig worden uitgebreid.

 

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk in een document dat normaal gesproken op briefpapier wordt geprint, een afbeelding van uw briefpapier op te nemen. Naar keuze kan deze afbeelding aan- en uitgezet worden, zodat u het document zowel op briefpapier kunt printen als er bijvoorbeeld een PDF van kunt maken om digitaal te verzenden.

 

Ook de instellingen van de te gebruiken printer en printerbakken zijn eenvoudig vast te leggen. De gebruikers hoeven dan nooit meer na te denken in welke bak het briefpapier ook al weer zat.

 

Meertalige documenten of meer vestigingen met een eigen logo? Ook deze zaken kan Astrid in uw sjablonen opnemen. Zelfs het automatisch vertalen van menu’s voor bijvoorbeeld bedrijven met internationale vestigingen behoort tot de mogelijkheden.

 

Koppelingen naar een adressendatabase of het automatisch laten versturen van uw documenten met Microsoft Outlook? Astrid maakt een oplossing die precies bij uw bedrijf en uw documenten past.

Nieuwsbrieven en rapporten

Maakt uw bedrijf nieuwsbrieven, rapporten of andere complexe documenten?

Ook hiervoor kan Astrid sjablonen ontwikkelen zodat deze eenvoudig door uw medewerkers zelf kunnen worden gemaakt. Uitbesteden is dan niet meer nodig.

De sjablonen zijn er op afgestemd dat afbeeldingen, tabellen en grafieken simpel in het document kunnen worden geplaatst, net als opmaakonderdelen zoals titels, kopjes e.d.

Een interactieve toelichting van alle functionaliteit en een beschrijving van de beschikbare opmaak is binnen het document zelf aanwezig.

Werkplekbegeleiding

Hebben uw medewerkers extra assistentie nodig? Astrid kan bij u op locatie werkplekbegeleiding verzorgen.

Bij een algemene cursus komen vaak veel onderwerpen aan bod die voor uw bedrijf helemaal niet relevant zijn. Werkplekbegeleiding daarentegen, is helemaal toegespitst op de specifieke werkzaamheden van de medewerker(s). In kleine groepjes of individueel achter de eigen pc.

Astrid assisteert uw medewerkers precies daar waar de kennis nodig is, op de eigen werkplek. Zo kunnen zij direct zien hoe zij hun eigen werkzaamheden efficiënter uit kunnen voeren.